APS Therapie

APS is geen pijn onderdrukker maar neemt de pijn en vermoeidheid weg, door de oorzaak aan te pakken.

Hoe werkt APS therapie?

APS Therapie werkt door middel van microstroom en spoort het lichaam aan tot herstel. De combinatie van pijnbestrijding, herstel en energiebevordering maakt van APS Therapie een van de meest succesvolle therapieën. Dit wordt behaald door een lichte (pijnloze) prikkeling aan te bieden aan het lichaam. De prikkeling is een nabootsing van de lichaamseigen zenuwimpuls, de Actie Potentiaal. Dit is een signaal in ons lichaam welke nodig is om het lichaam in conditie te houden. Alle belangrijke processen in ons lichaam worden gestuurd door dit signaal.

APS spoort het lichaam aan tot aanmaak van stoffen die ons leven bepalen: bijvoorbeeld lichaamseigen ontstekingsremmers en pijnstillers. Deze zijn nodig om de klachten aan te pakken en de pijn te verlichten of weg te nemen.

Met APS Therapie wordt er gemiddeld 5 tot 8 keer meer ATP (adenosinetrifosfaat) vrijgemaakt. ATP is de belangrijkste bron van energie van de cel, ook wel levensmolecuul genoemd, en daarom van groot belang voor het genezingsproces. Door de grote hoeveelheden ATP verbetert de doorbloeding en het herstel van weefsels. Het lichaam krijgt hierdoor de nodige energie om te kunnen genezen en lichaamsfuncties te herstellen, zodat je je fitter gaat voelen.

APS is dus geen pijn onderdrukker maar neemt de pijn en vermoeidheid weg, door de oorzaak (grotendeels) aan te pakken.

pijnbestrijding

Hoe ziet een behandeling eruit?

Voor we met de eerste behandeling van APS Therapie starten vindt er een uitgebreid intakegesprek plaats. Hiervoor kun je een intakeformulier invullen. Op basis van de gegevens die je in het intakeformulier hebt vermeld en wat tijdens het intakegesprek besproken is, maak ik een persoonlijk behandelplan. Hierna kan de eerste behandeling plaatsvinden.

Een behandeling met APS is een prettige, niet pijnlijke behandeling. Je ervaart hooguit een aangename tinteling of lichte prikkeling en verder zul je niets van de behandeling voelen. Er worden 2 tot 4 elektroden op het lichaam aangebracht. Je mag je kleren gewoon aanhouden. Deze elektroden worden aangesloten op het APS-apparaat die een micro-electrostroom opwekt (Actie Potentiaal). Volgens jouw persoonlijke behandelplan, gericht op jouw klachten, word je dan gedurende 16 – 32 minuten behandeld.

Een eerste behandeling met intake duurt ongeveer 75 minuten. Een vervolgbehandeling duurt 45 minuten. Aan te raden is om na iedere behandeling extra veel water te drinken. Hierdoor kunnen de afvalstoffen die vrij komen voldoende worden afgevoerd.

Hoe vaak behandelen?

Het effect van APS Therapie is per persoon verschillend. Het hangt ook af van de aard van de klacht en hoe lang deze al bestaat. De eerste 2 weken kom ik je 2 tot 3 keer per week behandelen. Gemiddeld kun je stellen dat je bij acute klachten na ongeveer 6 behandelingen een verbetering moet ervaren, maar eerder kan natuurlijk ook. Tijdens iedere behandeling evalueren we hoe het gaat.

aps therapie leeuwarden

Wanneer is APS niet geschikt?

De contra-indicaties voor APS behandeling:

  • elektrische implantaten, zoals een pacemaker
  • epilepsie
  • kanker
  • leeftijd cliënt jonger dan 2 jaar
  • zwangerschap
  • hart of herseninfarct (in de drie maanden voorafgaand aan de APS-behandeling)
  • acute trombose
minder pijn meer energie APS